image description


studio channel issue
  Forum Index » Digital Audio Recording 
Author
Message
jovanysantiago
Prenoob

Joined: 25/06/2014 00:48:18
Messages: 3
Offline

http://youtu.be/TZXJT_IMuMU

new unit already repaired by presonus any one else have this issue???
cristofe
Presonificator
[Avatar]

Joined: 12/03/2012 21:10:44
Messages: 3628
Location: Skaneateles, NY USA
Offline

Obviously not...or we would have heard about it. MANY things can cause feedback in a DAW system. The preamp itself may not
be the culprit. That video shows no conclusive proof that the feedback is due to a faulty preamp.

PC'S: HP XW6000 Dual 3.2GHz Intel Xeon Processors, 8GB RAM WinXP SP2
HP 6005 Pro AMD Athalon X2 B24 3.0Ghz Processor, 4GB RAM Win8 Pro
HP Compaq NC6320 Laptop Intel Core2Duo 2.0Ghz Processor 3GB RAM Win7 Ult
Dell Latitude E4310 Laptop Intel i5 2.67Ghz Processor 4GB RAM Win7 Pro x32

Audio Interfaces: Terratec EWS88MT PCI (2), Audiobox 1818VSL USB & FP10 Firewire, Steinberg MI4 USB, Line 6 Toneport GX & PodXT, Roland GS-10, NI Rig Kontrol 3

Monitors: Yamaha HS50M's

DAWS/VST Hosts: S1 Professional, Plogue Bidule, Xlutop Chainer, Sieb VSTHost & Savihost

Hardware Synthesizers: Roland SH-32 & XV-3080 RedSound Darkstar XP2, Novation X-Station, Yamaha AN200, M-Audio Venom

Hardware Controllers: JL Cooper CS-10 Control Surface, Yamaha EZ-EG, Dillion Les Paul style acoustic electric guitar with Roland GK-3 pickup and GI-20 converter.

The Rest: Guitars, Amps, Stompboxes, Mics, Outboard Gear, VST plugins...too much to list!
[WWW]
jovanysantiago
Prenoob

Joined: 25/06/2014 00:48:18
Messages: 3
Offline

If I go mic direct to the mbox pro I get no issues ur saying that the pre isn't the issue but I even tried it at my home set up and I get the exact same problem
cristofe
Presonificator
[Avatar]

Joined: 12/03/2012 21:10:44
Messages: 3628
Location: Skaneateles, NY USA
Offline

Then perhaps you simply have your gain settings to high on either the mbox or studio channel or both.
Your mbox has push/pull volume pots that enable a -20db pad. Have you tried engaging those?

PC'S: HP XW6000 Dual 3.2GHz Intel Xeon Processors, 8GB RAM WinXP SP2
HP 6005 Pro AMD Athalon X2 B24 3.0Ghz Processor, 4GB RAM Win8 Pro
HP Compaq NC6320 Laptop Intel Core2Duo 2.0Ghz Processor 3GB RAM Win7 Ult
Dell Latitude E4310 Laptop Intel i5 2.67Ghz Processor 4GB RAM Win7 Pro x32

Audio Interfaces: Terratec EWS88MT PCI (2), Audiobox 1818VSL USB & FP10 Firewire, Steinberg MI4 USB, Line 6 Toneport GX & PodXT, Roland GS-10, NI Rig Kontrol 3

Monitors: Yamaha HS50M's

DAWS/VST Hosts: S1 Professional, Plogue Bidule, Xlutop Chainer, Sieb VSTHost & Savihost

Hardware Synthesizers: Roland SH-32 & XV-3080 RedSound Darkstar XP2, Novation X-Station, Yamaha AN200, M-Audio Venom

Hardware Controllers: JL Cooper CS-10 Control Surface, Yamaha EZ-EG, Dillion Les Paul style acoustic electric guitar with Roland GK-3 pickup and GI-20 converter.

The Rest: Guitars, Amps, Stompboxes, Mics, Outboard Gear, VST plugins...too much to list!
[WWW]
 
Forum Index » Digital Audio Recording
Go to: