image description


16.0.2, Macbook Pro (10.9) - iPad 1 Not Connecting
  Forum Index » 16.0.2  
Author
Message
rickmann
Prenoob

Joined: 23/06/2014 23:09:50
Messages: 3
Offline

Setup: 16.0.2 (latest firmware being used), iPad 1 (5.1.1), SLRemote (last version available for OS 5.1.1), Macbook Pro (2010 version), 10.9.x, Universal Control 1.7.x (latest version). Using adhoc via OSX AirPort.

Everything is connecting perfectly. Here's where things die...
After connecting the iPad's Wifi to the Macbook Pro's adhoc, the StudioLive software 'sees' that the iPad is connected (I can see this displayed in the "Remote" section). But after launching the iPad's SL Remote app, I have nothing showing under the "Devices Connected." ??

Does anyone have any idea why the iPad is not displaying/seeing the device?

Does anyone know if there is an issue with the older iPad (5.1.1), OS 10.9, SL Remote and the 16.0.2?

Any help is welcomed.

Thanks.

This message was edited 1 time. Last update was at 23/06/2014 23:57:37

rickmann
Prenoob

Joined: 23/06/2014 23:09:50
Messages: 3
Offline

Anyone, anyone? Bueller?
rpark
Presonic
[Avatar]

Joined: 30/07/2011 07:12:57
Messages: 275
Location: Lake Jackson, Texas
Offline

I have heard a lot of issues lately referring to ad hoc networks. I personally never used them with my Gen 1 mixer, except as a test. I am not sure that it works at all with the Ai series... someone would have to chime in there and give their sage knowledge!

Whenever I see these type posts, though, I feel compelled to say ad hoc is a bad idea and I strongly encourage the user to spend the small amount of funds it takes to get a router. Anything less is like running a Ferrari on bicycle tires.

You've got a great mixer there. Let it breathe. You will thank me later...
Presonus StudioLive 24.4.2
Presonus Studiolive 16.4.2 Ai
328Ai & 318SAi Speakers
Macbook Pro 15 3.06, Airport Extreme Multiband, iPad G1
Five-0 Music
The Intercoastal Pirates
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
rickmann
Prenoob

Joined: 23/06/2014 23:09:50
Messages: 3
Offline

Someone told me that using a static IP might solve the problem. Ever heard of that solution?
rpark
Presonic
[Avatar]

Joined: 30/07/2011 07:12:57
Messages: 275
Location: Lake Jackson, Texas
Offline

Sometimes it can eliminate some connecting issues on a regular network, though I have never heard it needed on the SL. I don't have a 16.0.2 to check with, so I am hopeful someone with a similar mixer will drop in and help us out on this.
Presonus StudioLive 24.4.2
Presonus Studiolive 16.4.2 Ai
328Ai & 318SAi Speakers
Macbook Pro 15 3.06, Airport Extreme Multiband, iPad G1
Five-0 Music
The Intercoastal Pirates
[WWW] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
GLJones
Presonic
[Avatar]

Joined: 27/11/2011 18:11:25
Messages: 712
Location: Orlando, Florida
Offline

I remember reading that Mavericks has some issue with Ad-Hoc networks. Have you tried it with an external router?
Jerry Jones

On the road:
PreSonus StudioLive 24.4.2 or 16.0.2
MacBook Pro 15"
iPad
iPhone
QSC K12s
QSC KW-Sub
Sennheiser G3 Wireless Instrument Systems (6)
Sennheiser G3 Wireless Monitor Systems (6)
Studio One 2 Professional

In the Studio:
PreSonus StudioLive 24.4.2 or 16.0.2
Mac Mini
Studio One 2 Professional
Logic Pro 9
Yamaha HS80M Studio Monitors
JBL Sub
Samson C-QUE-8 Headphone Amp

Violectric.net
FretlessRock.com
[WWW] aim icon
 
Forum Index » 16.0.2
Go to: