image description


Studio One 2.6.2 now available!
  Forum Index » Studio One General Discussion 
Author
Message
AriAhrendt
Prenoob

Joined: 20/09/2013 10:57:02
Messages: 4
Offline

Hello Studio One Users,

Studio One 2.6.2 is online!
We are proud to present our new update with some very useful features.
And we are introducing the new support for our Add-ons.

Please find out all news on the website or in the release notes down below.
http://www.presonus.com/products/studio-one/whats-new


best regards
Ari
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Studio One 2.6.2 Release Notes
==============================

Studio One 2.6.2 has the following new features and enhancements:

- Support for Studio One Add-ons
- The last ten autosaves are now automatically archived into the versions list
- Optimized ARA data-saving to speed up autosave
- “Remove unused files” command in the Pool now removes associated Melodyne data
- The Activation window can accept email address instead of user name

Studio One 2.6.2 fixes the following issues:

- Melodyne plays sound only inside of an audio part range
- MIDI tempo import rounding error eliminated
- Tempo info only writes as a Wave file on mixdown when this format is selected in Options
- “Send to Sample One” slice order no longer inverted when sending from audio track
- [Windows] Studio One window now always on top
- [Mac OS X] Audio-device selection no longer lost after system reboot
- [Mac OS X] Plug-in GUI stays on top of detached mixer
- [Mac OS X] First drag from the browser now working
- [Fat Channel plug-in] Improved visibility of parameter values

This update is free to registered Studio One 2 users.

This message was edited 1 time. Last update was at 25/01/2014 12:36:36

CPhoenix
Presonoid

Joined: 13/03/2011 00:11:38
Messages: 1993
Location: North Jersey
Offline

Surprised the bug where you can't "undo" a removed instrument (to bring it back, if you accidently removed it) didn't make it to the fixed bug notes.

Did I really need to send back my system analysis to get this fixed? It's a clear bug, not just my system.


Thanks for 2.6.2 though
Win 8.1 x64 // i7 3930K (@ 4.2GHz) // Samsung Pro 512GB // 500GB SSD (via Raid 0) // 2TB HD // 32GB RAM // Antec Kuhler 620 // Radeon HD 7870 + Radeon 5450 // MSI X79a GD45 Plus mobo// TI chipset Firewire card

DAW(s): Studio One v2.6 // Maschine Studio // Reason 7 via Rewire
Plugs: UAD 2 Quad, Softube CL 1b, Klanghelm, Toneboosters, Soundtoys, Slate VTM, Kramer Tape
Instr.: Addictive Drums, Gladiator2, Sylenth, AAS Bundle, K9U, IK Total Studio 3, Cinesamples, RealGuitar/Strat/LPC, Trilian

RME UCX // AKG c214 // SM57 + Cloudlifter CL1 // JBL LSR 4328p // FMR RNLA // Korg Kaossilator Pro // Novation 61 SL MKii // Korg MicroKey 25 // Presonus Faderport // Contour Designs Shuttle Pro

Next up: Motif XS rack
[WWW]
dan.thorp97
Prenoob

Joined: 23/01/2014 22:09:31
Messages: 1
Offline

After updating to Studio one Artist 2.6.2, it stopped working on my computer. It keeps saying that the computer is now de-registered, even though my account on the Presonus website says it is. I unregistered it and re registered but it keeps saying it!

What do i do?
dr4kan
Presonic
[Avatar]

Joined: 25/08/2013 13:40:40
Messages: 590
Offline

Thanks for the update though I was hoping for a longer list of bug fixes

I know everybody has his own preferences for what concerns bug fix priorities...here's mine

http://forumsarchive.presonus.com/posts/list/41552.page
http://forumsarchive.presonus.com/posts/list/43404.page#287029

System: Mac i7, 16 GB ram, 2 x SSD Samsung 840 Pro 256 GB + 1 x SSD Samsung 840 Pro 512 GB + 2 X 2TB HDD (backup), OSX 10.8.4

Hardware: 2xMr816X, 2x896mk3, Ultralite, Adam A7X, CC121, MCU
mwright137
Presonificator
[Avatar]

Joined: 28/10/2011 17:57:00
Messages: 3878
Location: Central PA
Offline

Bought the Ampire XT Metal Pack just for giggles. I have to say I'm liking what I hear so far for $30...
I am Sir Melvis Bacon, Knight of BaconHam Palace.

MacBook Pro 13. OS X Mavericks - version 10.9.3
StudioLive 16.4.2; StudioLive 328AI (x2)
AudioBox 22 VSL; BlueTube DP V2; FaderPort; Monitor Station; FireStudio Project (x2)
Studio One 2 Pro 2.6.2 (64 bit)
I use Gobbler to back up my projects.
[WWW]
allenc3
Presonic

Joined: 28/07/2010 23:21:06
Messages: 296
Location: Richmond, Virginia
Offline

"We are proud to preset our new update..."
You meant "present".
S1v2 Pro, 3x FSP, FSM, FaderPort, HP4, Studio: Windows 7 (64), Dell 8300 i7 Quad Core; Remote: S1v1 Pro, 2009 MacBook Pro, 500 GB, 7200 RPM HDD.
roland1
Prenoob
[Avatar]

Joined: 13/01/2011 15:45:25
Messages: 40
Offline

Introducing:
Presonusheads Rack Extensions

Please Stand By — something clever is on the way! (Wait, I think I have something):
There are no keyboard shortcuts to replace the manual inputting of our creativity, dedication or experience.
trusampler
Prenoob
[Avatar]

Joined: 07/07/2013 20:57:25
Messages: 83
Offline

This long of a wait for this? lol

bring on the wigs
Daws: Pro Tools 11/Logic X Pro/Studio One2/Cubase7
Tools:MPC Ren/Maschine MK2/Nektar 61/Samples+Vst's
Cpu: MacOS/Pc 4.15Ghz Intel Core I7 12gb 1730mhz
Hardware: UA Apollo/Apogee Rosetta 200/DynAudio Bm5a/Sm7b/GAP73/Faderport



Note: If you don't like what's being said, you have the right to walk away chances are it wasn't intended for you anyway.
scottyo7
Presonic
[Avatar]

Joined: 21/11/2012 01:42:35
Messages: 579
Location: Seattle, WA., USA
Offline

I say any incremental update that actually fixes or introduces new items that truly work is good.
I can't complain although most of the updates may not be used right away.

It seems a big reason for this release was to implement code so they can start selling "Add-ons" and "other assets exclusively for Studio One 2.6.2 and higher"..

From the PreSonus Products page:
Improved window handling ("always on top") in both Windows and Mac OS X

Does this mean "any" window... specifically, the one your currently working in (has focus)?

Here's hoping
ASUS G75VX, i7 3820QM, 16GB Ram, 2 Samsung 840 256GB SSD's; Win8.1 64; Thunderbolt-Firewire 800 converter (TI chipset).
S1P 2.6.1; PreSonus FP10; EZdrummer 2.0.1, 64; Alchemy 1.55 64. Melodyne Editor 64 - 2.1.2; Izotope Alloy 2 & Ozone 5.
Carvin, ESP, Ibanez, Martin & Yamaha guitars.
Roland Fantom S; Rode NT1; SM58. Line 6 POD HD500 & POD XT-Live. BBE 422A; KRK Rokit 8 Powered Studio Monitors.
Band site: https://soundcloud.com/2guyzinabasement
[WWW]
Nutti
Presonic

Joined: 12/06/2013 08:41:39
Messages: 230
Location: Ostrobothnia, Finland
Offline

I don't know if it was a miracle or if it was "Support for Studio One Add-ons" but after the update my bcr2000 controller started working with transmit value again. Thanks!
Win7 x64, i7 920 @ 3,2ghz, corsair vengeance 24gb ddr3, sapphire radeon hd 6450, kingston v300 60gb ssd (system), kingston v300 120gb ssd (ongoing projects), wd caviar black 500gb hdd 

Studio one professional 2.6.2 with Jbridge 
Melodyne editor 2
Toneboosters
Slate digital VTM/VCC and FG-X
Waves vocal and bass rider
2xUAD-2 solo cards
Presonus firestudio
Presonus firestudio project 
Focusrite octopre dynamic
mic-l
Prenoob

Joined: 01/02/2013 18:13:30
Messages: 1
Offline

Yeah - this is really poor...! Most obvious bugs not fixed after almost one year...just one example: when selecting a track in the arrangement, the mixer does not follow / show the selected channel...how can one be able to manage bigger projects with 100 tracks or so without getting eye - cancer? No chance! This seems to be the usual Steinberg prob....and the reason why I sold my Cubase....I think I'll stick with Samplitude and Reaper...
dr4kan
Presonic
[Avatar]

Joined: 25/08/2013 13:40:40
Messages: 590
Offline

mic-l wrote:when selecting a track in the arrangement, the mixer does not follow / show the selected channel...


it does.
System: Mac i7, 16 GB ram, 2 x SSD Samsung 840 Pro 256 GB + 1 x SSD Samsung 840 Pro 512 GB + 2 X 2TB HDD (backup), OSX 10.8.4

Hardware: 2xMr816X, 2x896mk3, Ultralite, Adam A7X, CC121, MCU
matthewgorman
Presonoid
[Avatar]

Joined: 24/02/2011 21:30:31
Messages: 3219
Location: Somewhere in the swamps of Jersey.
Offline

dr4kan wrote:
mic-l wrote:when selecting a track in the arrangement, the mixer does not follow / show the selected channel...


it does.


I thought so too, but i think there is a setting for it that may need to be checked.
Matt

Lenovo Thinkpad E520, Windows 7 64bt, 8 GB RAM, Intel i5 Processor
StarTech EC13942 34mm Expresscard
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16839158010&Tpk=startech%20EC13942
S1Pro V2 (Special Dog Balls Edition), Melodyne Editor, Nomad Factory Studio Bundle, Waves Renaissance Bundle, Firestudio Tube, Faderport, Monitor Station, HP4 Headphone Amp Yamaha HS50 Monitors.
Shure Mics (57's, 58's, and a 1953 Unidyne), Various AKG, Various MXL Ribbon Mics.

1974 P-Bass, 1990 Jazz, 1985 Guild B302, Ampeg SVT with 4x10x15 cabinet

http://soundcloud.com/stars_apart
Kahlbert
Presonificator

Joined: 27/11/2009 14:17:13
Messages: 4778
Location: Germany
Offline

dr4kan wrote:
mic-l wrote:when selecting a track in the arrangement, the mixer does not follow / show the selected channel...


it does.

Yeah, the concept of music tracks versus audio tracks might not be everybody's favorite - but I hate when people don't even try to understand it and call it a bug after all those years ...
[WWW]
cainwild
Presonic
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 19:03:22
Messages: 126
Offline

and its been happening more lately as more people join studio one
1 pc - Q6600 2.4ghz (o.c. 3.0ghz) quadcore, 8 gigs of ram , 3 x 300 gig drives - windows 7 home 64 bit- rme hammerfall HDSP 9632 pci catd

2 pc - Q6600 2.4ghz (o.c. 3.0ghz) , 8 gigs of ram , 3 x 300 gig drives , windows 7 64 bit home
- rme hammerfall HDSP 9632 pci card
 
Forum Index » Studio One General Discussion
Go to: