image description


Reaktor 5 Spark and Factory Selection
  Forum Index » Studio One Forum Community Support 
Author
Message
Rynlander
Prenoob
[Avatar]

Joined: 15/01/2014 16:37:25
Messages: 27
Offline

For some reason, no matter what pathways I've added in locations or reloaded, I can't get Spark or Factory Selection to work in the Reaktor Player 5 in Studio One 2.6 Producer for the life of me (in the 32 bit format). Reaktor, I know, doesn't show up in 64 bit at all so I haven't even tried that. The R2 selection of Reaktor works just fine for me, and the rest of the Komplete Elements bundle work fine (incuding the other free bundles I've downloaded). Any help or suggestions would be greatly appreciated.
Studio One 2.6 Professional
Audiobox USB
AMD E2-1800
64-bit
Arturia Mini Lab
Arturia Analog Lab
Windows 8
[Email]
eynstyne21
Prenoob

Joined: 23/06/2013 20:03:50
Messages: 26
Offline

Try updating Reaktor / Komplete through service center. There is also a Reaktor 5 for 64-bit version update so maybe some stuff is outdated.

From NI site:
* Important note: Registered users of the previous version of REAKTOR SPARK, for use with KORE 2 PLAYER, will receive a free update for use with REAKTOR 5 PLAYER.
Rynlander
Prenoob
[Avatar]

Joined: 15/01/2014 16:37:25
Messages: 27
Offline

I figured out what's happening with it. For some reason, S1 2.6 is reading Reaktor 5 version 5.5, even though my stand alone version is 5.9 and up to date. I need to figure out how to get S1 to read the 5.9 version instead of 5.5, because the Spark and Factory Selection won't work as VST in anything but 5.6 and up.
Studio One 2.6 Professional
Audiobox USB
AMD E2-1800
64-bit
Arturia Mini Lab
Arturia Analog Lab
Windows 8
[Email]
hibidy
Presonoid

Joined: 01/02/2011 09:13:29
Messages: 2320
Offline

If you updated to 5.9, then that dll is around somewhere. Check under "NI" folders or an alternate vst folder somewhere, and then just replace the older dll.
New computer:

2.6.2/win7x64 ultimate/SSD os and library/i7 4770/16GB ram

Focusrite saffire 14/Novation impulse 49/tons of VST goodies

Rangersam
Presonic
[Avatar]

Joined: 29/07/2010 23:48:06
Messages: 678
Location: Tasmania
Offline

hibidy wrote:If you updated to 5.9, then that dll is around somewhere. Check under "NI" folders or an alternate vst folder somewhere, and then just replace the older dll.


I agree with this post.

As an appendix to this discussion, throughout several installations on different machines, I have had a similar problem in not being able to access certain instruments in the Reactor player. BUT, you will always be able to play those instruments if you use the 'disks' option to locate the 'dll' and manually boot them from there.

This is not a fix, but it will enable you to play the instrument if you cannot solve the problem.

Glad to say since updating to Komplete8, don't have the problem anymore. When I first started using the Komplete Elements package, the discussion over at the NI forum was that there is little incentive for NI to tweak the 'Elements' package when all they want you to do is upgrade to the Komplete package. I resisted for a long time, but do not regret spending the money.
Intel Core I7 3770,ASUS P8Z68-V-LE MOTHERBOARD
500G Seagate SATA (projects),500G Seagate SATA (samples),500G Seagate SATA (apps).
Low noise case(Antec Solo). Acer x233h LCD, LG1510S.

RME Multiface x2,RME ADI2, Lucid 2496. Casio Privia PX-3,Behringer BCF2000,BCR2000.
Soundworkshop Series30 console (channels rackmounted in groups of 8 ).
Dynaudio BM15 speakers. Loads of mics and Pres and other junk.

Win8.1 64,Win7 64,StudioOnePro,Soundforge10, CD Arch5,
Reason6.5,Recycle, Waves Plugins, Drumcore 3.0, Korg legacy digital and analogue.
Native Instruments Komplete8,Alicia's Keys,Vintage compressors,Premium tube series.


i74770, Asus Z87-C, Acerx233h, M-Audio delta66,RME ADI2 (home PC).

Rangersam used to be called moopyhog (who died in the revolution).

Rynlander
Prenoob
[Avatar]

Joined: 15/01/2014 16:37:25
Messages: 27
Offline

Worked like a charm guys, thanks a lot!
Studio One 2.6 Professional
Audiobox USB
AMD E2-1800
64-bit
Arturia Mini Lab
Arturia Analog Lab
Windows 8
[Email]
hibidy
Presonoid

Joined: 01/02/2011 09:13:29
Messages: 2320
Offline

glad you got it sorted.
New computer:

2.6.2/win7x64 ultimate/SSD os and library/i7 4770/16GB ram

Focusrite saffire 14/Novation impulse 49/tons of VST goodies

 
Forum Index » Studio One Forum Community Support
Go to: