image description


Smaart on 16.4.2 - trace line not appearing
  Forum Index » StudioLive General Discussion 
Author
Message
b_dann_b
Presonic
[Avatar]

Joined: 09/03/2011 13:03:37
Messages: 254
Location: Melbourne
Offline

Hi Guys,

had a funny one yesterday. Running the smaart analysis in basic and advanced from laptop (tried both) and i hear the pink noise but when the tool goes to show the graph (white line) i see a few dots as if it is starting to trace and then it disappears completely so i cant actually see the response at all.

Running UC version prior to the latest. Was working fine on tuesday, nothing has changed. Also tried from the ipad and it doesn't show there either.

Any thoughts? Any one seen this before?

Have rebooted everything and zeroed the board.
Audio Engineer
Network Administrator - Win2003/2008 server, WinXP/7, Cisco, OSX, OSX Server

StudioLive 16.4.2
AudioBox 1818VSL
2 X Digimax FS
4 X Nexo PS10
2 X Nexo LS500 Subwoofers
2 X Camco Techton 38.4 Amps

MacBook Pro - i7 2.2ghz, 8gb RAM
OSX Lion 10.7.4, Win7 64bit Ultimate (virtualised with Parallels)
talmen
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 23:56:13
Messages: 3002
Offline

Was the noise-generator level high enough? If there is a lot of other noise in the room confusing the wizard? If the room is noisy you may need to crank up the pink noise. Just a guess.
Field Kit:
MacBook Pro 9.2 i5 2.5 GHz, 8GB RAM,
OS 10.8.5;
A & H Qu-16, AB1818VSL, Alesis IO14 / IO26,
PreSonus S1 v2.6.2.25990, Boom Recorder 8.3.2

Studio Kit:
iMac 11.3, i7 (Quad) 2.93GHz, 8 GB RAM,
OS 10.9.3,
M-Audio FW1814, PreSonus Faderport,
PreSonus S1 Pro 2.6.2.25590
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 5008
Location: Northern Mn
Offline

That usually means the mic isn't working or the volume is too low on the pink noise. Try a different cable or plug the mic and cable into a channel and engage the phantom power and verify the mic works...
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
GLJones
Presonic
[Avatar]

Joined: 27/11/2011 18:11:25
Messages: 712
Location: Orlando, Florida
Offline

Are you on Mavericks? I had the same problem on Mavericks but I haven't had a chance to try it again recently.
Jerry Jones

On the road:
PreSonus StudioLive 24.4.2 or 16.0.2
MacBook Pro 15"
iPad
iPhone
QSC K12s
QSC KW-Sub
Sennheiser G3 Wireless Instrument Systems (6)
Sennheiser G3 Wireless Monitor Systems (6)
Studio One 2 Professional

In the Studio:
PreSonus StudioLive 24.4.2 or 16.0.2
Mac Mini
Studio One 2 Professional
Logic Pro 9
Yamaha HS80M Studio Monitors
JBL Sub
Samson C-QUE-8 Headphone Amp

Violectric.net
FretlessRock.com
[WWW] aim icon
Walker Revels
Presonic

Joined: 22/01/2011 02:27:35
Messages: 224
Location: South Carolina
Offline

I've had to reboot my laptop a few times to clear this up before
presonus 24.4.2
Studio one,2 pro
Mac Book Pro,Ipad,Ipod,Iphone,airport express,
ithis, ithat, ieverything, "Presonus made me do it"
6 yamaha DSR 112
4 EAW LA 400
2 EV ELX 118P
2 Mackie 350
3 Line 6 wireless and lots of wired mics, I think I'm up to about 42(anybody know of a cheeper hobby?)
coustom cases for everything
b_dann_b
Presonic
[Avatar]

Joined: 09/03/2011 13:03:37
Messages: 254
Location: Melbourne
Offline

found this issue... dodgy cable at the other end of the multicore
Audio Engineer
Network Administrator - Win2003/2008 server, WinXP/7, Cisco, OSX, OSX Server

StudioLive 16.4.2
AudioBox 1818VSL
2 X Digimax FS
4 X Nexo PS10
2 X Nexo LS500 Subwoofers
2 X Camco Techton 38.4 Amps

MacBook Pro - i7 2.2ghz, 8gb RAM
OSX Lion 10.7.4, Win7 64bit Ultimate (virtualised with Parallels)
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 5008
Location: Northern Mn
Offline

Well, there you have it!
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » StudioLive General Discussion
Go to: