image description


Crackles and pops after 1.21 update (on clean Retina MacBook Pro)
  Forum Index » AudioBox Public Beta 
Author
Message
runejensen
Prenoob

Joined: 14/07/2012 20:21:31
Messages: 22
Offline

I am experiencing crackles and pops with the 1818vsl when arming a track for recording i Studio One 2.5. Monitoring through the VSL software works flawlessly. Playback also works flawlessly.

My setup is as follows:
15" Retina MacBook Pro (2.7GHz Quad-core Intel Core i7)
8gb RAM
Mountain Lion

It is a competely clean setup. Only used as a live rig for performances.

This happens at most buffersettings (but is extreme on anything below 1024 samples), and especially if any parameter within Studio One is touched while monitoring. (or if automation is used). It happens even if just 1 track is armed for recording. It does NOT happen if a zero latency cue mix is used. In that scenario it only happens on effects tracks to which the audio is sent. I can do complex cue mix setups on 16 input channels without any issues when the zero latency integration is used. It happens regardless of the CPU load. Same amount of crackles when using 2% or 20% of the CPU cores.

I also use the 1818vsl on my i7 iMac with Snow Leopard, as well as a Core2Duo Macbook Pro with ML, and have no issues at all. (never have)

I would be more than happy to assist in any I can to get the issue resolved.
runejensen
Prenoob

Joined: 14/07/2012 20:21:31
Messages: 22
Offline

Nothing? No response?
beachside
Presonic
[Avatar]

Joined: 29/07/2010 00:29:21
Messages: 297
Location: Melbourne, Australia
Offline

As you have found there are 'issues' with these units that Presonus is well aware of and have not been resolved.
Focusrite 18i20. An '1818' that actually works as advertised and has great support!! But Presonus will continue the story it was all my systems and there is no hardware issue with the 1818 and the drivers are great.

Almost two years on and Presonus continues to say it's a 'top priority' but have no driver updates, make excuses and blame others (Intel, USB3 Microsoft, Apple and now the company that writes their drivers!) when other companies have it all working on the same systems!! And it so refreshing to get regular software updates and responsive and effective support!

And the 1818 does not have 'on-board DSP' as continues to be claimed.
runejensen
Prenoob

Joined: 14/07/2012 20:21:31
Messages: 22
Offline

I certainly understand that. I just expected a response since these issues are present even after installing the beta, and you are asked to post here if that is the case...
perceval
Presonic
[Avatar]

Joined: 30/11/2012 19:37:03
Messages: 283
Offline

There's basically only one mod doing the rounds and he has to go through all the parts of the forum and reply to everyone. I guess he is busy writing other replies but should come around here sometime.

Basically, the only answer that he is allowed to write everywhere is: "they are aware of the problems and are working to resolve any issues in due time, but don't ask when because I don't know or I can't say."

I have the same problems as you, but for me, it's across the board. Tried 3 computers, all of them have pops and clicks on any configuration, Windows7 or 8: pops and clicks in VSL AND S1 either standalone or together, OS X 10.7 or 10.8: pops and clicks on VSL+S1.

The only solution I can think of at the moment is a 10lbs hammer....
MacBookPro 15" late 2009, 2.4mHz, 8G RAM
OS X 10.9, 10.8, 10.7

Presonus 1818vsl (1.2.2 not beta anymore but still sketchy),
Yamaha mixer
Art USB Dual Pre
Samson, Blue mics

Logic Pro, Reaper, S1 Pro (can't use it in my case because of a lack in MIDI support)
Yamaha DXT700
Superior Drummer, Addictive Drums, Drumic'a!
runejensen
Prenoob

Joined: 14/07/2012 20:21:31
Messages: 22
Offline

It is just so frustrating 'cause it is working so well on OSX 10.6 with my iMac. I have been so happy with the performance and quite frankly assumed that I would see similar performance on newer, faster Macs. Wrong...

(well...except this apparent bug: http://forumsarchive.presonus.com/posts/list/31878.page)
 
Forum Index » AudioBox Public Beta
Go to: