image description


[Resolved] Brutal Performance issues when using 96/ 24 recording ?
  Forum Index » Studio One General Discussion 
Author
Message
udapel
Prenoob
[Avatar]

Joined: 01/08/2010 12:21:02
Messages: 23
Location: Munich - Germany
Offline

problem solved


This message was edited 2 times. Last update was at 02/08/2010 20:59:27

Mac Pro, Metric Halo ULN-8 +LIO-8, Audio Box 22 VLS, Logic, S1 V2, Ableton, more stuff
sdrr00
Presonic

Joined: 29/07/2010 16:32:43
Messages: 185
Offline

i havent hit over 30 tracks yet, but i run about 15-20 tracks, mostly plugins, with no problems whatsoever
jonathan
Presonoid
[Avatar]

Joined: 16/04/2009 17:37:19
Messages: 1551
Location: Loveland, Colorado
Offline

In Options/Audio Device Setup, is the Internal Block Size locked to the device block size?

What is performance like if with other instruments? What about when not using Duende? Some more info will help sort out what's happening.
Jonathan, Product Manager, PreSonus
MacBook Pro, OSX 10.6/Win 7 x64
Q6600 QuadCore Vista 32-bit/Win 7 x64
udapel
Prenoob
[Avatar]

Joined: 01/08/2010 12:21:02
Messages: 23
Location: Munich - Germany
Offline


thanks for your help

This message was edited 1 time. Last update was at 02/08/2010 16:00:48

Mac Pro, Metric Halo ULN-8 +LIO-8, Audio Box 22 VLS, Logic, S1 V2, Ableton, more stuff
udapel
Prenoob
[Avatar]

Joined: 01/08/2010 12:21:02
Messages: 23
Location: Munich - Germany
Offline

Arggh .. please delete this thread- I am a happy customer now.

The bad performance was indeed not caused by Studio One. It was a partly broken Firewire cable. Sometimes it worked sometimes not.

We just noticed that Logic Pro went down to nearly 2 Tracks ...... we checked again all settings plus (!) all digital cables. Holy cow.. the FW cable...

Forgive me please, I am 100 % convinced now , S1 is Pro DAW
Mac Pro, Metric Halo ULN-8 +LIO-8, Audio Box 22 VLS, Logic, S1 V2, Ableton, more stuff
themuzic
Baconator
[Avatar]

Joined: 17/04/2010 05:42:47
Messages: 8703
Location: Wheeling IL (North Chicago Suburbs)
Offline

Thanx for posting the solution but deleting this thread would be counter productive.....lol

Things like this are nice to see posted because it gives others with similar issues conformation that a hardware problem is always an option. Don't be embarrassed. You may not realize how helpful this might be to someone else.

I'm glad you posted to issues AND the fix!

http://www.homestudiotrainer.webs.com/
http://www.youtube.com/user/themuzic
Email - homestudiotrainer@yahoo.com
Skype - themuzic
Phone - 773-303-7260
I offer FREE assistance for Studio One (any version) and Presonus hardware, to anyone having issues or anyone who simply wants to learn

Gateway Tower - Intel Core i5 3330 CPU 3GHz 8GB Ram and 64bit Windows 8
[Email] [WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Studio One General Discussion
Go to: