image description


1.2.1 beta on Windows 7
  Forum Index » AudioBox Public Beta 
Author
Message
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

Thanks for that Jason. Very good to know in the future.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
cristofe
Presonificator
[Avatar]

Joined: 12/03/2012 21:10:44
Messages: 3628
Location: Skaneateles, NY USA
Offline

Oh! That IS good to know!! Thanks Jason!!

PC'S: HP XW6000 Dual 3.2GHz Intel Xeon Processors, 8GB RAM WinXP SP2
HP 6005 Pro AMD Athalon X2 B24 3.0Ghz Processor, 4GB RAM Win8 Pro
HP Compaq NC6320 Laptop Intel Core2Duo 2.0Ghz Processor 3GB RAM Win7 Ult
Dell Latitude E4310 Laptop Intel i5 2.67Ghz Processor 4GB RAM Win7 Pro x32

Audio Interfaces: Terratec EWS88MT PCI (2), Audiobox 1818VSL USB & FP10 Firewire, Steinberg MI4 USB, Line 6 Toneport GX & PodXT, Roland GS-10, NI Rig Kontrol 3

Monitors: Yamaha HS50M's

DAWS/VST Hosts: S1 Professional, Plogue Bidule, Xlutop Chainer, Sieb VSTHost & Savihost

Hardware Synthesizers: Roland SH-32 & XV-3080 RedSound Darkstar XP2, Novation X-Station, Yamaha AN200, M-Audio Venom

Hardware Controllers: JL Cooper CS-10 Control Surface, Yamaha EZ-EG, Dillion Les Paul style acoustic electric guitar with Roland GK-3 pickup and GI-20 converter.

The Rest: Guitars, Amps, Stompboxes, Mics, Outboard Gear, VST plugins...too much to list!
[WWW]
badness
Presonic
[Avatar]

Joined: 06/03/2011 05:37:38
Messages: 205
Location: Studio In The Sky (Southern California)
Offline

mmihalj -

Yes. They're in the same area. And, I'm 2.0.

And still, so far, so good with the 1.2.1.

Studio One 2.6.2
Win 8.1 (w/ April 14 update)
Intel i7 860 @2.80
8 GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 560
AudioBox 1818VSL
And, "lots" of secret ingredients !
[WWW]
exinated
Prenoob
[Avatar]

Joined: 08/12/2012 01:54:00
Messages: 13
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Offline

Installed it on my machine running Windows 7 Home Premium 64-bit SP1.

Worked fine for the first couple of hours, pulled up a PT mix to work on, heard the sample rate changing sound "click click pop pop" and whole computer froze.

Tried it again, did the USB settings to "Disabled" worked fine for a day, today, while working in S1, heard the same thing, whole computer froze again.

I'm falling back to V1.1 as that has never ever given me any problems.

Would be great if anyone could point me out if I've missed anything else in troubleshooting the issue.
[WWW]
exinated
Prenoob
[Avatar]

Joined: 08/12/2012 01:54:00
Messages: 13
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Offline

Hi All,

Just an update to my previous post.

After a bit of troubleshooting. 1.21 Beta drive is working FINE on Windows 7 64bit SP1.

I kept thinking it was a software/driver issue but it kept occurring and I had to slowly troubleshoot any possible causes.

Basically, the audio driver will fail (will start hearing sample rate changing clicks and pops), machine will start to slow down and everything will freeze on the spot. Have had to do a hardware power off (holding the power button on my laptop).

At the currently moment I suspect it's because my USB ports are crosstalking, like when I plugged in my external powered hard drive to my USB powered hub that's connected to the port beside my AudioBox, it starts to do that thing, I would then have to quickly pull out my AudioBox cable to prevent my machine from freezing up.

Have migrated my AudioBox usb to the USB port on the other side of my laptop to see if the same issue happens. I do happen to be running a pen tablet, external keyboard, iLok and a MIDI keyboard controller through my powered USB hub, probably the reason why it's starting to crosstalk. Never had issues for the past year though, only till now. The only reason I could think of was that I've recently updated my motherboard's BIOS and that MAY be causing it. Then again I'll continue to monitor it and see what happens.

So once again, 1.2.1 Beta IS WORKING on windows 7. Apologies for the rant earlier.
[WWW]
jpettit
Presonoid
[Avatar]

Joined: 13/01/2011 23:44:45
Messages: 2211
Location: Portland Oregon
Offline

About once every couple of days my Audio Box 1818 VSL 1.2.1 will fire up but (hang).
Analyzing the Wait chain, a thread is stuck trying to do network I./O

However the net work if working fine. ( I did this post while AB VSL was hung.)
A lot of of times it takes a reboot to kill the hung thread.


I would have to say that 1.2.1 is probably a bit less stable than 1.2.0 for me.


My Website
FRs: Tempo Detection & Mapping
Training Videos: Advance Melodyne, Creating Macros, 2.5 New Features, Signal Flow, Audio Timing Drum Replacement, Tempo Mapping, Useful Macros, Transformations, Layer/Takes/Comps
Simultaneous Audio Interfaces: Audiobox 1818VSL, RME 9632, Line 6 UX2, HF Presonus HP-60
DAWs: Studio One Pro 2.6.1, Reaper 4.5, Sonar X3c Pro, Adobe Audition CS5
Computer: OS:Win7 64-bit, Core i7 950, ASUS P6X58D Premium, 12GB DDR3 1600, GeForce GTX 470 (for CUDA) ,SSD Boot & Cache drives, 1 Tera 7200 RPM SATA II Audio & Video drives, UAD-2 x2
[WWW]
jpettit
Presonoid
[Avatar]

Joined: 13/01/2011 23:44:45
Messages: 2211
Location: Portland Oregon
Offline

1.2.1 will disappear after shutting down Studio One. ( It will not restart unless you reboot the machine as it is hung in a wait state)
Again I get the network error message the event logs.



Last night I also witnessed changes in monitoring volume of input mics while using Studio One vs have it off and monitoring the same sources.
I have been playing with 1) using AB 1818 VSL as a default sound source for Windows vs. using another device to see if that makes a deference.

So in total for about the last month I have see the follow issues:
1) AB 1.2.1 not starting on boot up (due to hang)
2) AB 1.2.1 dying after shutting down S1 (due to hang)
3) AB 1.2.1 with massive monitoring volume differences while using S1 vs not using S1.



My Website
FRs: Tempo Detection & Mapping
Training Videos: Advance Melodyne, Creating Macros, 2.5 New Features, Signal Flow, Audio Timing Drum Replacement, Tempo Mapping, Useful Macros, Transformations, Layer/Takes/Comps
Simultaneous Audio Interfaces: Audiobox 1818VSL, RME 9632, Line 6 UX2, HF Presonus HP-60
DAWs: Studio One Pro 2.6.1, Reaper 4.5, Sonar X3c Pro, Adobe Audition CS5
Computer: OS:Win7 64-bit, Core i7 950, ASUS P6X58D Premium, 12GB DDR3 1600, GeForce GTX 470 (for CUDA) ,SSD Boot & Cache drives, 1 Tera 7200 RPM SATA II Audio & Video drives, UAD-2 x2
[WWW]
onemorelie
Prenoob
[Avatar]

Joined: 05/06/2012 15:40:15
Messages: 6
Location: Ankara - Istanbul
Offline

Beta 1.2.1 Works well for me in Win 64 bit.
No clicks or pop sounds.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/03/2013 16:06:04

jpettit
Presonoid
[Avatar]

Joined: 13/01/2011 23:44:45
Messages: 2211
Location: Portland Oregon
Offline

I finally went back to 1.2.0 for Win 64 bit
1.2.1 would hang on on booting trying to do a network access, and or not open the GUI way too often. It finally corrupted itself in the registry and would not run any more.
I re-install 1.2.0
Stable now.
Hope they get some resources on it the AB real soon.
My Website
FRs: Tempo Detection & Mapping
Training Videos: Advance Melodyne, Creating Macros, 2.5 New Features, Signal Flow, Audio Timing Drum Replacement, Tempo Mapping, Useful Macros, Transformations, Layer/Takes/Comps
Simultaneous Audio Interfaces: Audiobox 1818VSL, RME 9632, Line 6 UX2, HF Presonus HP-60
DAWs: Studio One Pro 2.6.1, Reaper 4.5, Sonar X3c Pro, Adobe Audition CS5
Computer: OS:Win7 64-bit, Core i7 950, ASUS P6X58D Premium, 12GB DDR3 1600, GeForce GTX 470 (for CUDA) ,SSD Boot & Cache drives, 1 Tera 7200 RPM SATA II Audio & Video drives, UAD-2 x2
[WWW]
cristofe
Presonificator
[Avatar]

Joined: 12/03/2012 21:10:44
Messages: 3628
Location: Skaneateles, NY USA
Offline

Hope they get some resources on it the AB real soon.


Agreed....this has gone on WAYYY too long. We deserve some solid, stable drivers....preferably with separate installs
for the drivers and VSL......Oops.....I said it again.

PC'S: HP XW6000 Dual 3.2GHz Intel Xeon Processors, 8GB RAM WinXP SP2
HP 6005 Pro AMD Athalon X2 B24 3.0Ghz Processor, 4GB RAM Win8 Pro
HP Compaq NC6320 Laptop Intel Core2Duo 2.0Ghz Processor 3GB RAM Win7 Ult
Dell Latitude E4310 Laptop Intel i5 2.67Ghz Processor 4GB RAM Win7 Pro x32

Audio Interfaces: Terratec EWS88MT PCI (2), Audiobox 1818VSL USB & FP10 Firewire, Steinberg MI4 USB, Line 6 Toneport GX & PodXT, Roland GS-10, NI Rig Kontrol 3

Monitors: Yamaha HS50M's

DAWS/VST Hosts: S1 Professional, Plogue Bidule, Xlutop Chainer, Sieb VSTHost & Savihost

Hardware Synthesizers: Roland SH-32 & XV-3080 RedSound Darkstar XP2, Novation X-Station, Yamaha AN200, M-Audio Venom

Hardware Controllers: JL Cooper CS-10 Control Surface, Yamaha EZ-EG, Dillion Les Paul style acoustic electric guitar with Roland GK-3 pickup and GI-20 converter.

The Rest: Guitars, Amps, Stompboxes, Mics, Outboard Gear, VST plugins...too much to list!
[WWW]
Joedel
Prenoob

Joined: 13/03/2013 09:30:27
Messages: 1
Offline

I have the same problems! Again and again, short interruptions in audio playback.

Results with Windows 7 Home Premium 64-bit, SP 1:

I tried the driver version 1.2 and the latest beta version 1.2.1. In both the same problem.

Results with Windows XP 32-bit, Service Pack 3:

Everything works good condition.

It looks as if the driver is not 64-bit systems not ideal.

Developed here yet or is that the end result, what can be expected for about € 200.00 in the market?
Interface: AudioBox 22VSL

Computer:
Lenovo X121e, Windows 7 Home Premium 64 Bit, SP1
dcumpian
Prenoob

Joined: 22/10/2012 20:06:38
Messages: 15
Offline

While the 1.2.1 beta driver solved my pop and click issues with the AB44VSL, about every 5th boot fails to start the VSL hardware properly and I have to reboot. It's never happened twice in a row, thank God.

Otherwise, the beta has been pretty trouble-free.

Regards,
Dan
dinhkbui
Prenoob

Joined: 01/02/2013 05:15:05
Messages: 12
Offline

When this problem will be fix???
-Win 7 (i7) 12G RAM
-Studio One Pro v2.5.1
-Audio Box 22vsl
bejazz
Prenoob

Joined: 27/01/2013 13:01:19
Messages: 10
Offline

This version seems to be the solution of all my problems AB44VSL, , noises craklings , the need of cut off and on my audiobox. for having sound on internet....

hope all will stay stable now

This message was edited 1 time. Last update was at 26/03/2013 02:17:50

dinhkbui
Prenoob

Joined: 01/02/2013 05:15:05
Messages: 12
Offline

AudioBox 22VSL v1.2.1 Public Beta - PC Win7 (64)....This drive work ok! for me so far...but sometime still random pops and click...but much better then v1.2...
Hope you guys come out the perfect ones soon...

Thanks,
-Win 7 (i7) 12G RAM
-Studio One Pro v2.5.1
-Audio Box 22vsl
 
Forum Index » AudioBox Public Beta
Go to: