image description


How I got my Firestudio 26x26 to Work In Lion
  Forum Index » Firestudio - Legacy 
Author
Message
shaneelliott
Prenoob
[Avatar]

Joined: 25/10/2011 22:41:37
Messages: 1
Offline

I would just like to say I have just tried this and everything seems to be working fine, in Universal Control I get my Firestudio showing up I can see the clock source and the mixer seems to be working fine. And I can select the fires studio in system preferences.

I would like to say thanks to glantonm for this.
iMac 2.66 intel core 2 duo
Firestudio 26x26
Digimax FS
Logic Studio
Ozfire
Prenoob

Joined: 26/10/2011 15:07:16
Messages: 1
Offline

Worked for me as well.
OSX 10.7.2
2011 iMac 3.4GHz i7 with 16GB ram.
So far so good....will do a proper test soon to see how stable Logic 9 is.

esrapp
Prenoob

Joined: 27/07/2011 17:56:33
Messages: 3
Offline

I use a MacBook Pro to connect my FireStudio, and wasn't able to make this work.

While I appreciate the effort (and am glad it's working for some), I'm still going to look forward to the new drivers from Presonus.

Evan
pianofinger
Prenoob

Joined: 02/10/2010 18:01:15
Messages: 4
Offline

1jlp!. With Cleanapp you have to make sure you enable the cleanup community area of the progam. It will also find this file - • MacHD/Library/Startup Items/PaeFireStudio. I had a tough ime getting rid of it manually, even after reboot. Cleanapp found it after I checked the community files area. I rebooted afterwards and then the faders began to work.

Unfortunately I had no sound coming from my Imac speakers.

I then had to reload the 10.7.2 combo drivers. Everything worked after a reboot.
wewright
Prenoob

Joined: 28/07/2011 05:22:53
Messages: 8
Offline

I can confirm that following the full remove steps I was also able to get this to work in Lion 10.7.2. I didn't even try to start it up without reapplying the combo update 10.7.2 though. The MSR seems to work alright too.

The part I wasn't expecting is that Studio One 2 crashes on startup when the FireStudio 26x26 (all the time, regardless of if the device is plugged in or not). It gets up to showing "Starting Hardware Integration..." in the window list.

Interestingly Adobe Audition CS 5.5 will launch and utilize the device just fine, so would appear to be something specific to how Studio One 2 loads the 26x26.

So bottom line, the device and control panel now work; however Studio One 2 won't fully launch at all without crashing after these steps. Anyone else have Studio One 2 to confirm if they have a similar experience? Hopefully they can fix the issue within the Studio One 2 app so it doesn't crash.

This message was edited 2 times. Last update was at 29/10/2011 03:55:02

vidornio
Prenoob

Joined: 18/08/2010 05:30:04
Messages: 3
Offline

Hi. I had the same experience as wewright. Got FS 26+26 working in Lion 10.7.2 , but Studio One Artist 1.6.5 crashes in the same point as described by wewright . I didn't know it was due to FS drivers until I read his message. Hope Presonus people give a solution to this bug. Otherwise, i will uninstall FS 26+26 drivers and will try ST1 Artist with the other FW interface I have (Allen & Heath ZED R16).
Thanks to glantonm for thsi thread!!!.
etokudub
Prenoob

Joined: 31/10/2011 10:48:37
Messages: 8
Offline

I've just bought a 2011 Macbook Pro shipped with Lion (September). I've followed what glantonm wrote in this lthread....I also updated to 10.7.2 and so far I've got FS 26x26 working on the laptop! . I am using Cubase 6 and 26x26 is working so far.......

The only thing is that every time I turn my FS on, the red light keeps on blinking until I have to go Universal Control and select Firestudio - Master is the clock drop down menu before it will have a steady blue light and then it will work. The clock menu on the Universal Control is always empty when I start the FS, so that's why I need to select FS - Master for it to work.

Is this normal or should it connect automatically without me have to select the Master Clock menu???

Apart form this, the FS is working well with cubase....

Thank you glantonm for starting this thread!

Cheers!!

This message was edited 1 time. Last update was at 31/10/2011 11:27:22

1jlp!
Prenoob

Joined: 23/10/2011 00:06:33
Messages: 7
Offline

Followed every bit of advice...deleted old driver files....repaired disc permissions.....reset PRAM....downloaded and installed firecontrol...still got nothing. So sad. (Glad it's working for everybody else though.)

When I launch FireControl, I have the same problem as before. I see the words FireControl in the menu bar, but nothing else. No device window...nothing. No sync light (of course) on the firestudio.

So sad. Please help. Used CleanApp also, as well as checked manually, reloaded apple's 10.7.2 combo pack too. Searched my whole computer after uninstall and could find no trace of PreSonus anywhere. Then loaded FireControl.

Why would I not even see a device window?

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2011 20:54:41

Jason.Harris
Presonoid

Joined: 01/10/2010 16:19:09
Messages: 1649
Location: Baton Rouge, LA
Offline

1jlp! wrote:Followed every bit of advice...deleted old driver files....repaired disc permissions.....reset PRAM....downloaded and installed firecontrol...still got nothing. So sad. (Glad it's working for everybody else though.)

When I launch FireControl, I have the same problem as before. I see the words FireControl in the menu bar, but nothing else. No device window...nothing. No sync light (of course) on the firestudio.

So sad. Please help. Used CleanApp also, as well as checked manually, reloaded apple's 10.7.2 combo pack too. Searched my whole computer after uninstall and could find no trace of PreSonus anywhere. Then loaded FireControl.

Why would I not even see a device window?



Lets not post the exact same thing in every thread we go in please.

1jlp!
Prenoob

Joined: 23/10/2011 00:06:33
Messages: 7
Offline

I’ve posted this rundown in two related threads because I had hoped the exposure to different PreSonus users might shake loose some useful information that could possibly help with my own situation. I didn’t realize that asking the same question in two different, yet related threads, without wording them differently, might be construed as abuse of the forum.

In my defense, I am a bit frustrated, although patient, because my recording studio has been inoperable for four months now.

Please accept my humblest apologies and thank you for the customer support thus far.

-John
gordwait
Prenoob
[Avatar]

Joined: 15/11/2010 03:34:49
Messages: 21
Location: Delta B.C. (the burbs of Vancouver)
Offline

Alright, the whole situation is a bit surreal.
Now that the official driver is out, and some people had success getting the old one to work under Lion, I decided to start the upgrade to Lion.

Done.

Just for fun, I tried running my Firestudio2626 with the still installed old driver, 1.2. something, and it just works as before.

Both as a standalone mixer, and also with Logic Studio..

I may as well update to the new driver, I'm curious to see if it will fix the "won't save the names of my mixes reliably" bug I have in 1.2.nnnn


Cheers,
Gord Wait
[Email] [WWW]
smaug
Prenoob

Joined: 15/09/2011 10:46:47
Messages: 23
Offline

etokudub wrote:
The only thing is that every time I turn my FS on, the red light keeps on blinking until I have to go Universal Control and select Firestudio - Master is the clock drop down menu before it will have a steady blue light and then it will work. The clock menu on the Universal Control is always empty when I start the FS, so that's why I need to select FS - Master for it to work.


I had the same problem. Go into Audio Midi Setup and set the clock source there.
Appaz
Prenoob

Joined: 24/09/2011 20:54:42
Messages: 18
Offline

Jason.Harris wrote:
1jlp! wrote:Followed every bit of advice...deleted old driver files....repaired disc permissions.....reset PRAM....downloaded and installed firecontrol...still got nothing. So sad. (Glad it's working for everybody else though.)

When I launch FireControl, I have the same problem as before. I see the words FireControl in the menu bar, but nothing else. No device window...nothing. No sync light (of course) on the firestudio.

So sad. Please help. Used CleanApp also, as well as checked manually, reloaded apple's 10.7.2 combo pack too. Searched my whole computer after uninstall and could find no trace of PreSonus anywhere. Then loaded FireControl.

Why would I not even see a device window?



Lets not post the exact same thing in every thread we go in please.


Careful man Jason might ban you from this respected forum. Of coursew there's always a way around that. Hey Presonus. Way to drop the ball on these drivers and piss off your loyal customers…never again spend money on one of your products when 6 months down the line youll end support!
1jlp!
Prenoob

Joined: 23/10/2011 00:06:33
Messages: 7
Offline

After dealing with the software issue, turns out I now have a hardware issue too. It's back at the factory being repaired.

Perhaps I'll finally be back up and running!

So excited!
etokudub
Prenoob

Joined: 31/10/2011 10:48:37
Messages: 8
Offline

smaug wrote:
etokudub wrote:
The only thing is that every time I turn my FS on, the red light keeps on blinking until I have to go Universal Control and select Firestudio - Master is the clock drop down menu before it will have a steady blue light and then it will work. The clock menu on the Universal Control is always empty when I start the FS, so that's why I need to select FS - Master for it to work.


I had the same problem. Go into Audio Midi Setup and set the clock source there.



Thank you smaug for this!!!

Cheers!
 
Forum Index » Firestudio - Legacy
Go to: