image description


Studio One 2.0.5 Now Available
  Forum Index » Studio One General Discussion 
Author
Message
Typa
Prenoob
[Avatar]

Joined: 14/02/2012 09:16:30
Messages: 23
Offline

Good update for me, no problem for the moment with win7 64 bits , ampire begin to be very interesting, just a shame that we can not move the stomp with each other but good job for this release thaks and "bravo" ^^
S1 V2 Pro, FL studio 10,Sonar X1 prod. exp.
PC Home made: Asus P8P67 Evo, I7 2600K, G-Skill Ripjaws X 12800 16go cl8, WD: Vélociraptor, 32mo 600Go sata3, caviar black 64mo 1To sata3, green
64mo 2To sata2. Alim. 900w., GC: Asus EAH6770. Win7 Pro 64bits.
Soundcard! Edirol FA-66 waiting for Octa capture or Firestudio mobile ^^
Prodipe Ribbon 8. Tom Anderson, Ibanez, Gibson etc............................................
My Heart and my fingers.
sonickg
Prenoob

Joined: 14/01/2011 20:56:04
Messages: 35
Offline

sonickg wrote:
jonathan wrote:Nick, you can check per device CPU usage if you open the performance monitor from the transport. Maybe that can narrow down what's chewing up the CPU.


thanks I'll try that


It appears to be openair and the the reverb in the tc konnekt, that being said, these are resource useing plugins, I see other people have noticed an increase in cpu, this is all workable except one of the features I find wonderful about the daw is the ability to keep using the midi controller and getting low latency even with a bunch of audio trks, hope of course there is a resolve
LAGinz
Presonic

Joined: 26/06/2011 00:44:22
Messages: 616
Offline

I'm wondering if fixing the "gate" issue on Open Air, has led to greater CPU use. I too am getting very high CPU use with Open Air when comparing the same IR used there and in Reverberate LE.
Separate 32 and 64 bit installations of Studio One 2.6 Prof.: 15" Lenovo 2.4 i7 W530 laptop w/8gb RAM, 1920 X 1080 screen rez; Windows 7 64 Bit SP1. Backup computer same brand and specs., other than it is E520 dual core, i5 with 1366 X 768 screen rez.
xylyx
Presonic
[Avatar]

Joined: 28/04/2009 14:14:10
Messages: 351
Offline

I didn't see any mention of a fix to Open Air in the first post? I have seen the other thread about release time problems with some IR's but don't see it mentioned as a fix in this release...

This message was edited 1 time. Last update was at 15/04/2012 22:31:18

Core 2 Quad Q8400
8GB RAM
GeForce 8400GS 512mb
Audiophile 2496
Win 7 Home Premium 64-bit
Dragon9
Prenoob

Joined: 14/04/2012 14:00:29
Messages: 2
Offline

Why panorama slider is connected after peak meters?

wkundrus
Presonic
[Avatar]

Joined: 16/04/2009 10:06:34
Messages: 551
Location: Hamburg, Germany
Offline

xylyx wrote:I didn't see any mention of a fix to Open Air in the first post?

It has been fixed, but did not make it onto the release notes yet.
SL1602, FireStudioTube, AudioBox 1818, UAD-2 Duo
MacBook Pro OSX 10.7, MacPro 8 Core Nehalem OSX 10.7, Windows 7 on Quadcore
kingsx
Presonic
[Avatar]

Joined: 04/01/2011 09:11:21
Messages: 326
Location: s/w Germany
Offline

what a f*kin' HUGE list!

My deepest respect to the Software Team!

You're moving forward while the others just rotate around themselves. AWESOME!
reality.sys not found - universe halted
------------
Mac pro | XEON Quad Core 2.8 GHz | 8GB RAM | OSX 10.8.3 Mountain Lion | Dell Latitude E6500 | Core 2 Duo 2.8GHz | 8GB RAM | W8x64 || Presonus Studio One 2.5.1.2166 64bit | Ableton Suite 8.4 64-bit | Waves Gold | Waves CLA Signature | Waves Tony Maserati Signature | Waves OneKnob series || Focusrite Saffire pro 40 | Focusrite OctoPre MK II | Focusrite 2i4 | KRK Rokit 6 || SM pro Audio TC02 | Behringer DEQ2496 || Presonus Faderport | M-Audio Axiom 61 || Custom 4string J-Bass (Status Graphite Neck) | SKC Bogart 4-string | Custom 4string fretless | Status S2000 4string || Ibanez BTB406 (custom fretless) | Samick acoustic 4string || Markbass Little Mark Tube 800 | EBS UniChorus | EBS OctaBass || finally - no guitars!
an.unna.kid
Prenoob
[Avatar]

Joined: 18/10/2011 21:28:15
Messages: 55
Location: Stockholm / Sweden
Offline

I cant download the latest version. I get an error message...
Why presonus?
it's all about the song.
Gearlist:
Computer: Frost i7, 3.5ghz (8core) W7, 32 gig ram.
Desk: Mackie Sr 40-8, Yamaha 01.
Monitors: Focal CMS 65, Genelec 8030/1030/6010.
DSP: Liquid mix 32 x2, SSL Duende 32 x2, UAD2 Nevana, Powercore X8 and powercore compact.
Ouboard: Shadow hills Dual Vandergraph, Elysia Xpressor, Harrison 32eq, UBK Clariphonic, Tk Audio Bc1, GAP Comp 54, Art PRO VLA II, Tc G-force/Finalizer/m350, Focusrite Liquid channel, JMP 1(mod), SPL Transient 2, SPL Vitalizer, Lexicon Mx200/Alex/.
Sound card: MOTU 828/Ultralite mk3, Art tube opto/ Alesis AI3(lightpipe).
Controllers: BCF2000 x2, Nocturn, Kore2, Kore 1, Korg ms-20, Arturia analog factory, Samsung touchpad,
Synths: Arturia Origin, Waldorf blofeld, Alesis Qs7. Arturia Spark, Sm Pro V-machine, Roland Spd 11, Maschine Mikro, Virus C.
Pedals: Tc nova drive, Tech 21, Hartcke.
Mics: Röde K2, NTK, ADk 52 x 4, Sputnik, JJlabs, Shure, Sennheiser.
Plugins:
Sonnox, Slate digital, Spl, Fabfilter, Duende Native,
And many more...
[WWW]
T.Mac.
Presonic
[Avatar]

Joined: 19/02/2011 10:53:59
Messages: 177
Location: U.K.
Offline

I hope there will be a fix for the 32bit CPU usage problem soon, my mate and I have installed the update
on our system at work, and on opening a new song with no tracks,and no plug-ins, the performance monitor is showing a 6% increase in CPU, and a 16%-18% increase on DISC, without any plug-ins or tracks????
All the other updates have been excellent but this one is not for us I`m afraid.
T.

This message was edited 2 times. Last update was at 17/04/2012 17:07:07

Yamaha AW1600
Studio One Pro
Pentium Dual CPU T3200 - 2GHZ
2Gig Memory
Vista SP2
32bit System.
[WWW]
jonathan
Presonoid
[Avatar]

Joined: 16/04/2009 17:37:19
Messages: 1551
Location: Loveland, Colorado
Offline

T.Mac., please send your system NFO files to me at jghillman@presonus.com. You could also put your specs in your signature, so it's easy to reference when you post. We have yet to test a system ourselves where we can see the CPU increase a few of you are reporting with 2.0.5.

And for the increases you see, what are the actual values? and are they changing over time?
Jonathan, Product Manager, PreSonus
MacBook Pro, OSX 10.6/Win 7 x64
Q6600 QuadCore Vista 32-bit/Win 7 x64
chriz79
Prenoob

Joined: 17/04/2012 20:13:57
Messages: 2
Offline

Hello at Presonus,

when trying to download the update via the help menu -> download crashes at 50% and I get an error message.

MB 2 GHz, OSX Lion 10.7.3

Seems as if other customers rerouting similar issues.

Would you please check?


Thanks,
Christian

This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2012 20:17:31

Thomas Helzle
Prenoob
[Avatar]

Joined: 03/02/2011 21:03:48
Messages: 97
Location: Berlin
Offline

First: Thanks a ton for this update, very very much appreciated! Some very cool things in there.

Question: I try to install the Macro Toolbar from Exchange but get an error message "Invalid Installation File" after download.
I tried several times with the 32 Bit version of 2.0.5 running as Admin. No dice.
Next I tried in the 64 Bit version (I've installed both). No dice either.
Anybody else seeing this?
(Windows 7 Pro 64 Bit)

I also see very high CPU use from Open Air in both 32 and 64 Bit Windows 7 and both 32 and 64 Bit S1 2.0.5, it was heavy before, but I was able to play a Kontakt instrument with Open Air enabled. Now I get CPU overload even without playing anything. Is this considered normal with my 2008 dual quadcore Xeons or is there something that can be done to make it usable as a live effect again? Would be very cool and very much appreciated, since I LOVE Open Air

Cheers and thanks!!!

Tom

EDIT: Just checked, the song with the high CPU use is 48khz, 24 Bit using the 32 Bit/single Process Precision. Latency is at 96 samples / 2ms and high CPU use in the Firebox driver. I guess I could lower that if need should be, although I love low latency

This message was edited 1 time. Last update was at 18/04/2012 18:21:03

Win 7 Pro (x64), MacPro 2008 Dual Quadcore Xeon 2.8 GHz, 14 GB RAM, Geforce 8800GT,
Presonus Firebox
Studio One Two Professional
bathmutz
Presonic
[Avatar]

Joined: 16/11/2011 18:29:41
Messages: 184
Location: Middelburg
Offline

I just installed 2.05 on my pc. Also keep getting the error message "Invalid Installation File" with anything I try to install out of the Exchange.

Is it a server issue? I'll keep trying. Hope it gets fixed soon.
jonathan
Presonoid
[Avatar]

Joined: 16/04/2009 17:37:19
Messages: 1551
Location: Loveland, Colorado
Offline

I'm looking into this, sorry for the trouble you're having.
Jonathan, Product Manager, PreSonus
MacBook Pro, OSX 10.6/Win 7 x64
Q6600 QuadCore Vista 32-bit/Win 7 x64
Thomas Helzle
Prenoob
[Avatar]

Joined: 03/02/2011 21:03:48
Messages: 97
Location: Berlin
Offline

Thanks a ton Jonathan!!!

Not a problem at all

Cheers,

Tom
Win 7 Pro (x64), MacPro 2008 Dual Quadcore Xeon 2.8 GHz, 14 GB RAM, Geforce 8800GT,
Presonus Firebox
Studio One Two Professional
 
Forum Index » Studio One General Discussion
Go to: