image description


Studio On Artist, can I use VST plug ins?
  Forum Index » Studio One General Discussion 
Author
Message
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

Well, if you could, or wouldn't mind I think it's most safe to uninstall everything GR and re-install the original version that came with S1. Try getting that to work, if so, then you can re-install version 4, which should take the original location.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

De-installed everything NI GuitarRig related and even Service Center.

No luck. This is so annoying.
www.butcherfingers.de
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

You are not able to install??? Really strange.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

Found something regarding Komplete 7, which might be related on the NI forums.

No solution though.

i have the same problem after upgrading to Komplete 7 on my window 7 64bit, Cubase 5 64bit system. During the Komplete 7 installation, it was fine. But when i tried to update Reaktor 5.5 and i get this error message,
"The Folder path "#$*&ksd" contains an invalid character.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 21:12:46

Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

Yes, always walking through the whole install routine and then the installer says "Installing NI Service Center" and then this "inivalid character" message appears.


edit:
Well, it REALLY seems to be an NI issue then. Merde!

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 21:15:19

www.butcherfingers.de
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

But if SC isn't installed the plugin might still work if it's correctly installed. Maybe install GR 3 untill the error and then install GR 4? Don't forget to check the location and rename the dll.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 21:24:33

Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
themuzic
Baconator
[Avatar]

Joined: 17/04/2010 05:42:47
Messages: 8703
Location: Wheeling IL (North Chicago Suburbs)
Offline

I have seen this "Invalid Character" warning if the destination drive has a strange or different name. Try installing it on a different drive and see what happens, just for grins.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/12/2010 21:31:53


http://www.homestudiotrainer.webs.com/
http://www.youtube.com/user/themuzic
Email - homestudiotrainer@yahoo.com
Skype - themuzic
Phone - 773-303-7260
I offer FREE assistance for Studio One (any version) and Presonus hardware, to anyone having issues or anyone who simply wants to learn

Gateway Tower - Intel Core i5 3330 CPU 3GHz 8GB Ram and 64bit Windows 8
[Email] [WWW] [Yahoo!]
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

Thanks, I will try that. But I'guess that "C" isn't a strange name at all.
www.butcherfingers.de
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

Maybe it's the drive name, or maybe the user account (for my Documents) is using a strange character?
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

I'd say that I don't use any strange characters for my drives or paths.

For today my patience is exhausted. No power anymore to try further alternatives.

Thank you all. Maybe presonus has got an idea. So, if you read this .... think about it.
www.butcherfingers.de
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

You might want to try Tech Support at NI as well.





Tomorrow.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
themuzic
Baconator
[Avatar]

Joined: 17/04/2010 05:42:47
Messages: 8703
Location: Wheeling IL (North Chicago Suburbs)
Offline

MountainKing wrote:Thanks, I will try that. But I'guess that "C" isn't a strange name at all.


lol.... That's true. But maybe there's a strange space or character in one of the folder names or something silly like that. Maybe try creating a folder on C:\ called Music and just direct the application there.

Really this is all just a guess but it's what I did for someone having a similar issue and somehow it worked.

http://www.homestudiotrainer.webs.com/
http://www.youtube.com/user/themuzic
Email - homestudiotrainer@yahoo.com
Skype - themuzic
Phone - 773-303-7260
I offer FREE assistance for Studio One (any version) and Presonus hardware, to anyone having issues or anyone who simply wants to learn

Gateway Tower - Intel Core i5 3330 CPU 3GHz 8GB Ram and 64bit Windows 8
[Email] [WWW] [Yahoo!]
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

Up!

I haven't done anything further so far. But maybe someone has got an idea.

I thing I have to contact NI support with this issue.
www.butcherfingers.de
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

So, now I've opened a thread at the NI forums and contacted ew from NI support via KVR.

http://www.native-instruments.com/forum/showthread.php?p=768875#post768875



We'll see what this will bring along.
www.butcherfingers.de
MountainKing
Presonic
[Avatar]

Joined: 07/06/2010 16:11:11
Messages: 129
Offline

So, ew pointed me to a little windpws tool After running this I was able to install GR 3 LE on my system - I pointed the install location to that "Vstplugin" folder I created in the S1 program path.

Success?

NO! Hhhmmmmpppfff!
S1A doesn't recognize GR3LE. That's not very satisfying.

So what can I do additionally?

Jonathan?
Thomas?
Eike?



www.butcherfingers.de
 
Forum Index » Studio One General Discussion
Go to: