image description


Studio One Start Up crash
  Forum Index » Studio One Forum Community Support 
Author
Message
akweng kwil
Prenoob
[Avatar]

Joined: 13/08/2010 16:06:21
Messages: 47
Location: Sydney, Australia
Offline

Studio one 1.5.2 crashes or Stop working sometimes during start up. Some time I would click on S1 icon then crashes or freezes,
Studio One Pro 64bit
Toshiba Satellite A600/
Intel Core i7, 640GB HHD
Win 7 Home Premuim 64bit
brothermunk
Prenoob

Joined: 02/08/2010 07:28:09
Messages: 9
Offline

Yes i second this, usually the first time opening up, have to force quit and the opens fine there after. until i restart my computer and have to do it again. Its not to bad, spose im just use to it now
brothermunk
Prenoob

Joined: 02/08/2010 07:28:09
Messages: 9
Offline

im running iMac by the way
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

Maybe it doesn't actually freeze, but is just scanning for the plugins. Could you please see if you have the 'Scan at startup' option checked in the VST location tab.

If this is checked, please de-select and try again. See if that speeds things up.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
akweng kwil
Prenoob
[Avatar]

Joined: 13/08/2010 16:06:21
Messages: 47
Location: Sydney, Australia
Offline

Thanks So much Motoko that's actually speed up the start up.
Studio One Pro 64bit
Toshiba Satellite A600/
Intel Core i7, 640GB HHD
Win 7 Home Premuim 64bit
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

Just remember to switch in back on when you are installing a new plugin...
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
genix
Prenoob
[Avatar]

Joined: 08/08/2010 18:14:42
Messages: 16
Offline

if you have more issues disable the rewire function in S1
quad core 3.5ghz
24 Gb ram
2x500Gb HD
fire wire 10/10
my brain when up and running

 
Forum Index » Studio One Forum Community Support
Go to: