image description


Capture for Mountain Lion
  Forum Index » StudioLive General Discussion 
Author
Message
ozzystone
Prenoob

Joined: 07/05/2012 22:11:22
Messages: 86
Offline

hi does anyone knows if there is a update for capture
I run mountain lion and it has a couple of bugs in it
the other day I was recording the counter clock was always at zero but the recording was made

ive seen other problems in other posts

I searched presonus and couldn't find a download page for capture
im running 1.1.1

thanks
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 5008
Location: Northern Mn
Offline

Capture is only available on you account page under equipment... I know, doesn't make a lot of sense... but it is what it is...If you haven't registered your hardware do so, then you'll find your Capture download...
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
ozzystone
Prenoob

Joined: 07/05/2012 22:11:22
Messages: 86
Offline

gadget69 wrote:Capture is only available on you account page under equipment... I know, doesn't make a lot of sense... but it is what it is...If you haven't registered your hardware do so, then you'll find your Capture download...


Thanks but its still the old version
have they updated cause this one doesn't work well in Mountain Lion
mwright137
Presonificator
[Avatar]

Joined: 28/10/2011 17:57:00
Messages: 3878
Location: Central PA
Offline

I have heard of no Presonus updates for Mountain Lion and I read these boards every day...
I am Sir Melvis Bacon, Knight of BaconHam Palace.

MacBook Pro 13. OS X Mavericks - version 10.9.3
StudioLive 16.4.2; StudioLive 328AI (x2)
AudioBox 22 VSL; BlueTube DP V2; FaderPort; Monitor Station; FireStudio Project (x2)
Studio One 2 Pro 2.6.2 (64 bit)
I use Gobbler to back up my projects.
[WWW]
spongebob
Prenoob
[Avatar]

Joined: 22/01/2011 19:26:14
Messages: 83
Location: Central VA
Offline

Anyone successfully running Capture with Mountain Lion?

The program opens, but there are no tracks present.

I have the most recent version dated Oct. 24, 2012.
- Bob
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

I know Big Joe Daddy runs Capture very often and I'm pretty sure he's on ML.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
talmen
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 23:56:13
Messages: 3002
Offline

I'm on ML, all works fine with the current version. If you don;t see any tracks, it is probably because you don't have your SL connected/on.
Field Kit:
MacBook Pro 9.2 i5 2.5 GHz, 8GB RAM,
OS 10.8.5;
A & H Qu-16, AB1818VSL, Alesis IO14 / IO26,
PreSonus S1 v2.6.2.25990, Boom Recorder 8.3.2

Studio Kit:
iMac 11.3, i7 (Quad) 2.93GHz, 8 GB RAM,
OS 10.9.3,
M-Audio FW1814, PreSonus Faderport,
PreSonus S1 Pro 2.6.2.25590
spongebob
Prenoob
[Avatar]

Joined: 22/01/2011 19:26:14
Messages: 83
Location: Central VA
Offline

It's working now ... go figure.

I think all it took was for Mono to get involved !

Actually, Capture will work on any firewire interface and does not require the SL to function.

I frequently use it on another board and it records quite nicely.
- Bob
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

WOW Really???

It's not supposed to do that at all.

Could you let us know what else it works on? I'm not gonna have it disabled or anything, just for the folks who may want to give it a shot.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
spongebob
Prenoob
[Avatar]

Joined: 22/01/2011 19:26:14
Messages: 83
Location: Central VA
Offline

Monolithent wrote:WOW Really???

It's not supposed to do that at all.


Why is it not supposed to work? It's just a simple I/O device and will recognize a firewire signal presence.

Any mixer or interface with a firewire port should play nicely with Capture .... Mackie Onyx , Tascam DM3200/DM4800, Alesis, Behringer, Yamaha N12, A&H ZED-R16, etc.

Monolithent wrote: I'm not gonna have it disabled or anything ...


Yikes ... do you possess those powers?

- Bob
Monolithent
Supreme Baconator
[Avatar]
Joined: 28/07/2010 18:47:25
Messages: 13464
Location: Central New Jersey
Offline

It's amazing what I can do with five minutes on the phone.

But Capture is designed to function only with the StudioLive mixers. I believe it has to identify what it is connected to in ASIO/Core Audio via the Universal Control driver. I really don't know the full details of how it works like it does.

If Capture works with other interfaces then that's cool. Are you sure you aren't mixing it up with Studio One which I know does work with many many other interfaces.
http://support.presonus.com

Tallest guy in the Mod Squad with all his hair still on his head.

No I'm not a freaking pilot!! The Air Force won't let me have a suit with a zipper...or sometimes shoestrings.

My advice and suggestions should never be considered advice or suggestions. These are mostly insane ramblings of a poor aircraft mechanic who can, strangely enough, still hear.

StudioLive 16.4.2, AudioBox 1818VSL, AudioBox 44VSL, Faderport, Digimax FS,, M-Audio Firewire 410
--MultiBoot System--
Win Vista 64/XP Pro/7 x86/7 x64 - Mac OSX Snow Leopard/Lion
Gigabyte motherboard--SYBA TI Firewire XIO2200A--i7 2600k Quad Core--16 GB DDR III--Custom 2U Rackmount--4 TB Raid (all internal SATA II)--19" Samsung HDMI LCD on pivoting VESA 1U Mount
Studio One v1 Pro x64
Studio One v1 Artist
Studio One v2 Artist
[Yahoo!]
talmen
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 23:56:13
Messages: 3002
Offline

Yes, Mono, you are right -- spongebob, sorry, you are mistaken. Capture absolutely will not work with anything but an SL (unless there is an exception for an SL chained to another FS-family device, but I don't think that is the case, either). Capture was conceived as proprietary/device specific, and there has never been any intention for it to be open to working with other hardware. If you have gotten it to play with another device I'd love to hear how you did it and see some evidence of your success, because I don't think it is possible. S1, however, can work with virtually any interface.
Field Kit:
MacBook Pro 9.2 i5 2.5 GHz, 8GB RAM,
OS 10.8.5;
A & H Qu-16, AB1818VSL, Alesis IO14 / IO26,
PreSonus S1 v2.6.2.25990, Boom Recorder 8.3.2

Studio Kit:
iMac 11.3, i7 (Quad) 2.93GHz, 8 GB RAM,
OS 10.9.3,
M-Audio FW1814, PreSonus Faderport,
PreSonus S1 Pro 2.6.2.25590
spongebob
Prenoob
[Avatar]

Joined: 22/01/2011 19:26:14
Messages: 83
Location: Central VA
Offline

Sorry boys ... I can assure you that Capture works nicely with other devices.

Check the Audio Devices window ...


Capture 1.tiff
 Description [Disk] Download
 Filesize 501 Kbytes
 Downloaded:  165 time(s)

This message was edited 1 time. Last update was at 06/03/2013 03:18:51

- Bob
talmen
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 23:56:13
Messages: 3002
Offline

That is not proof that it actually functions. Can you create a session using that device and see tracks show up? I doubt it. When I open Capture without my SL synced, the audio device field on my system shows "built-in audio," and you cannot open the field or change it to select an attached device. I have both a USB and a FW interface attached right now and Capture doesn't see either of them.
Field Kit:
MacBook Pro 9.2 i5 2.5 GHz, 8GB RAM,
OS 10.8.5;
A & H Qu-16, AB1818VSL, Alesis IO14 / IO26,
PreSonus S1 v2.6.2.25990, Boom Recorder 8.3.2

Studio Kit:
iMac 11.3, i7 (Quad) 2.93GHz, 8 GB RAM,
OS 10.9.3,
M-Audio FW1814, PreSonus Faderport,
PreSonus S1 Pro 2.6.2.25590
spongebob
Prenoob
[Avatar]

Joined: 22/01/2011 19:26:14
Messages: 83
Location: Central VA
Offline

talmen wrote:Can you create a session using that device and see tracks show up? I doubt it.


Yes ... the session works fine. You may doubt all you want ... but it will indeed work.

It's a moot point if you only have an SL. Find a friend with an X32 or any of the others I mentioned and report back to me.

talmen wrote:When I open Capture without my SL synced, the audio device field on my system shows "built-in audio," and you cannot open the field or change it to select an attached device.


Correct ... Capture will not function without being connected and synced to a device.

- Bob
 
Forum Index » StudioLive General Discussion
Go to: