image description


Stage Monitors cut in and out....
  Forum Index » 16.4.2 
Author
Message
datguyro
Prenoob

Joined: 06/08/2012 07:22:52
Messages: 5
Offline

I need help, while i'm running sound, my monitors are cutting in and out on my auxes. This has happened on the last 2 shows. When I run a regular analog board, I don't seem to have the same problem. I'm new to StudioLive and perhaps I have some sort of configuration going that's is making my monitors go in and out.... #clueless... Thanks for your time...

This message was edited 1 time. Last update was at 06/08/2012 07:25:57

MikeRivers
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 15:44:52
Messages: 2247
Offline

It's possible that your mixer is broken, but you could also be doing something that's causing the problem. Does this happen when you're doing something on the mixer, or does it happen when you're completely hands-off?

Does the entire feed to the monitor speakers drop out? Or is something dropping out of a mix?

Have you done any troubleshooting at all? Wiggled plugs in connectors? Checked power? Does anything happen to the main speakers when the monitors cut out?
Visit http://mikeriversaudio.wordpress.com for some useful audio info
"It's much easier to look for a magic solution than it is to adapt to reality." - Allan Sloan
[WWW]
datguyro
Prenoob

Joined: 06/08/2012 07:22:52
Messages: 5
Offline

This happens when i'm doing absolutely nothing to the board. The whole feed goes out and comes back in. I'm normally just sitting there listening until I see a artist signal that the monitors is off. Very embarrassing.
Billyp07
Presonic
[Avatar]
Joined: 26/11/2010 22:13:58
Messages: 259
Location: Illinois
Offline

Make sure you aren't clipping the amp! The amp might be overheating and shutting down for a little while. If you are using more than one amp ignore this post as the amps wouldn't shut down and turn back on at the same time.
Wildbill
www.lynnallen.com
[WWW]
datguyro
Prenoob

Joined: 06/08/2012 07:22:52
Messages: 5
Offline

I'm not clipping the amps at all. I am running more amps and only one aux cuts in and outs...
MikeRivers
Presonoid
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 15:44:52
Messages: 2247
Offline

Have you moved a plug going between an aux output that works to the one that doesn't, so you can partition the problem to inside or outsid eof the mixer?
Visit http://mikeriversaudio.wordpress.com for some useful audio info
"It's much easier to look for a magic solution than it is to adapt to reality." - Allan Sloan
[WWW]
datguyro
Prenoob

Joined: 06/08/2012 07:22:52
Messages: 5
Offline

I have not tried that yet, I will try that and see how that works...
MichaelAlanDawson
Presonic
[Avatar]

Joined: 28/07/2010 19:00:53
Messages: 280
Location: Boonville, IN
Offline

When you say "cut in and out", do you mean "completely gone" or the level drops and raises enough to be irritating?

If it is the latter, then, copy the fat channel settings from a "working" aux to the "broken" aux and see if that makes a difference.

If it is a complete drop out of sound, then ignore my suggestion.

mike
http://www.facebook.com/retroshock/

Apple iMac 2009; 2.66 GHz Intel Core 2 Duo, 4GB RAM
24-inch (1920 x 1200); NVIDIA GeForce 9400 256MB
OSX Mountain Lion 10.8.3

Apple Mac Mini (Late 2009) ; 2.26GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, NVIDIA GeForce 9400M 256MB, OSX Mountain Lion 10.8.3

StudioLive 16.4.2; AudioBox 22 USB; AudioBox 22 VSL

Studio One Pro version 2.5; Universal Control 1.7; Capture 2; AudioBox VSL; EZDrummer with Pop! Expansion Set
[WWW]
datguyro
Prenoob

Joined: 06/08/2012 07:22:52
Messages: 5
Offline

It goes out completely and comes back in on its own....
mike devore
Presonic
[Avatar]

Joined: 28/06/2012 06:43:50
Messages: 111
Location: Dallas
Offline

Gate set to high on that aux?
[Email]
PhilG
Presonoid
[Avatar]
Joined: 29/07/2010 01:46:55
Messages: 1172
Location: Brisbane Australia
Offline

edit: Nvm saw it only happens on one aux - I would follow Mikes throughs on this one its eitehr going to be post board, cable amp etc so try swapping sends or a fauly SL board

This message was edited 1 time. Last update was at 14/08/2012 12:30:19


2 x SL16.4.2's
Audiobox USB
Studio One V2 Pro
/ Rack System
AMD FX-4170 / 16GB DDR3 / Win7x64 / Via 6308FW Onboard
/Mobile System
Toshiba Satellite P200 / 8GB DDR2 / Win7x64 / Ti FW & i7 13" MBP
/Wireless
Ipad v1 16gb - Samsung Galaxy Tab - Asus Black Diamond router

[Email] [WWW] [ICQ]
scottbrockettmusic
Prenoob

Joined: 08/09/2012 22:36:50
Messages: 1
Offline

Did you guys find anything out about this! I also had this problem recently.
Randy Howard
Prenoob
[Avatar]

Joined: 20/03/2012 16:49:03
Messages: 26
Offline

I have a similar problem on aux 2. I've changed cables , amp. and tried monitor on another aux. Aux 2 somtimes cuts in and out, but mostly get a distortion problem. Sometimes it clears up but it happens quite often.
gadget69
Presonificator
[Avatar]

Joined: 21/09/2010 03:56:19
Messages: 5008
Location: Northern Mn
Offline

Do you have a set of headphones you could plug directly into the Aux out? you would only get one side but would eliminate everything else..
NOTE: If your having an issue, open a tech support ticket and bring the number here if you want help!
http://support.presonus.com

Tools:
OHCI tool and Latency mon:
http://forums.presonus.com/posts/list/11348.page

We, the few, that have done so much, for so long that now we can do everyything with nothing

dbx forum moderator

Lenova Ideapad Z565
Best connectivity Express card/firewire 2 port (400) that does NOT suggest having the TI chipset. (always worked great)
BYTECC Express card (400/800)07150358281

Asus/AMD processor tower. This setups just works on all firewire devices.

Belkin N450 dual band router, works with SL and Ai mixers
Studiolive 16:4:2
SL Ai24.4.2
ABUSB 1818VSL
Faderport
USB pre interface
Studio one Pro V2
LABsubs

loads of audio, and studio gear, and audiophile sound gear (gearslut)
[Email] [Yahoo!]
4mal
Prenoob

Joined: 17/05/2012 21:09:10
Messages: 54
Location: Columbia River Gorge, north shore
Offline

Do you have a copmuter attached to the SL ? Does it occaisionally go to sleep ? I had some strange stuff early on as a by product of that... Fixing the sleep mode to never did a world of good for me...

This message was edited 1 time. Last update was at 22/09/2012 19:55:20

16.4.2
Stereo tri-amped FOH using Aux fed subs
4 PAS Target 18's
4 PAS Target 12 co-ax tops
2 BSS Minidrive crossovers
Monitors
3 JBL PRX 612m
2 QSC K10
2 PAS TOC 15 co-ax (drum monitors)

Mics
Audix OM7, OM6, OM5, I5, D6 multiples
Rode NT3 MDC's
Sennheiser 421's

Snakes
150 foot 20x8, 100 foot 16x4, 25 foot 8x4

VSL and Capture: Macbook Core 2 Duo 2.4 ghz 4 gig ram 240g SSD. Studio One 2 Pro.

Lighting based on IPad, Luminaire, eDMXKing interface and various vendors of LED color changing par lights. Adding fog and movers soon...
 
Forum Index » 16.4.2
Go to: