image description


UAD Presets strange behaviour - can any other UAD-User confirm this
  Forum Index » Studio One Forum Community Support 
Author
Message
artelect
Prenoob

Joined: 10/11/2011 20:01:23
Messages: 23
Offline

Hey Guys,

I have discovered a strange error when creating Presets of UAD-Plugins in Studio One v2:

When I create a Preset of any Uad-Plug in the Browser Effects-tab, at first everything looks normal, the new Preset shows up in the Browser. But when I click on "Refresh" the Browser creates 2 new Subfolders in the list:
One Folder called "Universal Audio, Inc" and one Folder with the Name of the PlugIn. This only happens with UAD-Plugs.

Can any UAD-User confirm this behaviour?

Greets, Arthur

1st Pic is before, the 2nd Pic after Refreshing:
before Refresh.JPG
[Thumb - before Refresh.JPG]
 Description [Disk] Download
 Filesize 16 Kbytes
 Downloaded:  400 time(s)

after Refresh.JPG
[Thumb - after Refresh.JPG]
 Description [Disk] Download
 Filesize 20 Kbytes
 Downloaded:  378 time(s)

This message was edited 4 times. Last update was at 20/01/2012 14:02:02

Studio One Pro 2.5.2 x64
Macbook Pro Retina (2,6 Ghz I7, 16GB DDR3 RAM)
OS X 10.8.5
Universal Audio Apollo Quad
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

It might be due to the way the UAD plugins are used. AFAIK there is a shell with the Universal Audio ID in it, then there's the plugin (in this example the UAD 4k Bus Comp).

You should be able to manually correct it by looking in the user data folder in the presets sub-folder. You could manually move the presets up a level.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
artelect
Prenoob

Joined: 10/11/2011 20:01:23
Messages: 23
Offline

Motoko, thx for your reply, but this only happens in V2 of STudio One. In the older Version 1.6 all the presets showed up properly - so I think It has something to do with the new Version of Studio One.

And with 40 UAD plugins, if I move all the Presets up, it gets a bit confusing:

for example if I have 2 presets called "Big room" for the UAD Lexicon and the UAD Plate140, they could not be located in the same folder, because they have the same name. So it would be necessary to rename many presets - very annoying.

Studio One Pro 2.5.2 x64
Macbook Pro Retina (2,6 Ghz I7, 16GB DDR3 RAM)
OS X 10.8.5
Universal Audio Apollo Quad
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

artelect wrote:Motoko, thx for your reply, but this only happens in V2 of STudio One. In the older Version 1.6 all the presets showed up properly - so I think It has something to do with the new Version of Studio One.

And with 40 UAD plugins, if I move all the Presets up, it gets a bit confusing:

for example if I have 2 presets called "Big room" for the UAD Lexicon and the UAD Plate140, they could not be located in the same folder, because they have the same name. So it would be necessary to rename many presets - very annoying.


No you wouldn't the plugin name / ID is embedded in the preset. And have a look at the folder structure in the preset folder, I'm pretty sure there's two subfolders in there instead of one.
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
artelect
Prenoob

Joined: 10/11/2011 20:01:23
Messages: 23
Offline

but I just tried it and it did not work. I tried to move the two presets Big Room up in the Folder Univeral Audio and obviously windows explorer asked me to replace the other preset - because they have the same name
Studio One Pro 2.5.2 x64
Macbook Pro Retina (2,6 Ghz I7, 16GB DDR3 RAM)
OS X 10.8.5
Universal Audio Apollo Quad
Motoko
Baconator
[Avatar]

Joined: 25/04/2009 08:29:34
Messages: 8086
Location: Amersfoort, The Netherlands
Offline

artelect wrote:but I just tried it and it did not work. I tried to move the two presets Big Room up in the Folder Univeral Audio and obviously windows explorer asked me to replace the other preset - because they have the same name


Ah, oke. You mean on the file system. Sorry, didn't think of that...
Mac OS X 10.9.3: iMac 21,5" - Core i3 - 8GB Ram
Mac OS X 10.9.3: MacBook Air 13" - Core i5 - 4GB Ram

PreSonus FireStudio Mobile || PreSonus AudioBox 44 VSL || Alesis Active M1 MkII || CME XKey || NI Maschine

PreSonus Studio One Pro 2.6 || Pro Tools 10 || Digital Performer 8 || Ableton Live 9 || Maschine v2

SSL Duende Native || Plugin Alliance Transient Designer, Rack Pro, DrumXchanger || Softube Studio & Mix Bundle || ArtsAcoustic CL1 bundle, Reverb, Big Rock || FabFilter Total Bundle || FXPansion All Plugins || NI Komplete 8 || Synapse Audio DUNE || Tone2 ElectraX || Waldorf Largo || Image-Line Drumaxx || D16 Group Total Everything || Novation V-Synth, Basstation, FX Suite || Camel Audio Alchemy

Motoko || 64 Measures Music || YouTube || Mass Overflow || Manta Tracks
[WWW] [MSN]
maik
Preamp
[Avatar]

Joined: 16/04/2009 10:26:40
Messages: 524
Location: Hamburg/Germany
Offline

Strange bug, it has to do with the vendor name "Universal Audio, Inc." ending with a dot, which is not a valid folder name on windows.
Studio One got a little confused that it found the preset file in another folder than expected...

Will be fixed in 2.0.5.
Maik Oppermann

Software Developer
PreSonus Software
 
Forum Index » Studio One Forum Community Support
Go to: